VIGSEL

"Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken.

                                                                                                                                             1 Kor 13:13

När man har bestämt sig

Bröllopsdagen är en av de mest minnesvärda dagarna i våra liv och många planerar sitt bröllop långt i förväg.  Ett bröllop kan vara stort och påkostat med många inbjudna, men kan också vara mycket litet, kanske är det bara ni två vid altarringen. Man bestämmer själv hur man vill ha det!

Alla är välkomna att fira sitt bröllop hos oss i Jämjö pastorat, men som regel behöver minst en av er vara eller bli medlem i Svenska kyrkan. Det är inget hinder om den andra tillhör en annan kyrka eller religion. 

En viktig sak att tänka på är att i god tid boka kyrka, präst och musiker. Det kostar inget att gifta sig i Svenska kyrkan i Sverige. Här kan du kontakta oss om du har frågor eller vill boka tid. Ange gärna namn, telefonnr, önskemål om tid och kyrka så hör vi av oss!

Det går också bra att ringa expeditionen mån-fre 10-12, på tel: 0455- 31 34 40

När bröllopsgudstjänsten är bokad så kommer prästen höra av sig till er för ett vigselsamtal. Då går man igenom hur akten skall gå till, vem som gör vad och när, musik och vad det innebär att gifta sig i Svenska kyrkan. För prästen blir samtalet dessutom ett bra sätt att lära känna er på och en bra grund för hens vigseltal till er. 

Glöm inte att i god tid beställa ett intyg om hindersprövning från Skatteverket. Intyget gäller i fyra månader. Syftet med intyget är att kontrollera att det inte finns några hinder för er att gifta er, till exempel att någon av er är under 18 år. 

Vill du läsa mer om vigsel, så kan du göra det här!